DAAG JEZELF UIT

De opleiding voor jouw talent

Heb jij als jonge violist meer in je mars dan gemiddeld? Dan is de Zwolse Viool Academie voor jou dé kans om jouw talent te ontwikkelen tot een hoog niveau. Vioolles door Adriaan Stoet, concerten, masterclasses en voorspeelavonden zorgen voor een uitstekende leeromgeving. ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle faciliteert de Zwolse Viool Academie. 

 

Individueel lesprogramma

In wekelijkse individuele lessen werk je aan techniek en voordracht. Zoals in Russische talentenklassen, is er veel training op toonladder- en streektechniek. Bij de interpretatielessen voor toonvorming en virtuositeit. Er zijn twee tentamens per jaar. De eerste voor techniek, het tweede overgangstentamen voor muzikale vorderingen.

Tarieven

De vioolles varieert in lengte. Het tarief is gekoppeld aan de lestijd en varieert van € 870,00 tot € 1300,00 per jaar. Bij de inschrijving maken we individuele afspraken over lestijden en betalingstermijnen. Een financiële toelage door de Georgine van den Boogert Stichting is mogelijk.

 

 

Toelatingseisen

Leerlingen van 8 tot 18 jaar kunnen deelnemen aan het lesprogramma van de Viool Academie. Dan moet je al wel iets kunnen.

Vanaf 10 jaar vibrato, spiccato en derde positie.

 

Vanaf 13 jaar de hogere posities en een moeilijkheidsgraad van Kreislerís Preludium & Allegro.

 

Ben je 15 jaar dan speel je Mozarts vioolconcert 4 of 5.

 

En 17 jarigen beheersen Wieniawski’s polonaises.

© 2016 ZWOLSE VIOOL  ACADEMIE